Beheer in samenhang

De SOR staat, vanwege de hoge invoeringskosten, in de koelkast. Maar de wens om tot samenhang en een andere registratie te komen is nog steeds in leven. Het is daarom handig om als BAG beheerder ook kennis te hebben van de BGT en de WOZ. In het afgelopen jaar hebben we daarom een BGT E-learning ontwikkeld. Is dit misschien ook een manier om jouw kennis over de BGT te vergroten?

DATA-Kracht is een groot voorstander van beheer in samenhang. Ook landelijk is dat nu de trend. Waar jaren geleden nog nauwelijks een BAG beheerder te vinden was met BGT- of WOZ-kennis heeft er intussen al veel kruisbestuiving plaatsgevonden. Wat zou het mooi zijn als een aanbouw aan een woning maar één keer onderzocht hoeft te worden en dan direct in BAG, WOZ en BGT verwerkt kan worden. Om dit te bewerkstelligen is kennis nodig van alle drie de applicaties. In het begin misschien nog niet in praktijk maar het is wel handig om de basisprincipes van elkaars registratie te kennen om zo ook met elkaar in gesprek te kunnen -gaan. Daarom hebben we in 2023, naast de BAG E-Learnings ook een BGT E-learning gemaakt en een BGT toets die daarop aansluit. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost maar inmiddels begint het lekker te draaien en krijgen we positieve reacties binnen. De E-learning legt de basis uit van de BGT en duurt maximaal 1 dag. 

Dus wil je als BAG of WOZ-medewerker meer weten over de BGT dan is dit een uitstekende en laagdrempelige keuze. Wil je liever een klassikale cursus over de BGT? Dat kan ook met de cursus BGT in het kort of een 4-daagse BGT cursus.

Voor de WOZ hebben we de “WOZ in het kort” verdiepingsworkshop.