Kies je opleiding

Studieadvies

BAG opleidingen

Verdiepingsworkshops

SOR en BAM opleidingen

Overige opleidingen

Online leeromgeving (E-Learnings)

Overzicht alle cursusdagen

BGT in het kort

Tijdens deze halve dag cursus leer je waarvoor de BGT wordt bijgehouden, wat BGT en IMGeo objecten zijn en welke kenmerken daarvan worden vastgelegd. Ook leer je welke relaties er liggen met de BAG en de WOZ registratie.

Tijd:    12:30 – 16:30 uur
Waar: Vught of online
           €340,-  (exclusief BTW)

Cursus BAG ontwikkelingen 2024

Er zijn veel ontwikkelingen gaande binnen de basisregistraties. Om jou, als BAG beheerder, mee te nemen met deze ontwikkelingen organiseert DATA-Kracht een dag waarbij alle ontwikkelingen besproken en behandeld worden. Zo ga je samen met Mirjam Donders kijken naar de nieuwe ontwikkelingen rondom het gebruik van Brondocumenten, de nieuwe ENSIA rapportage en een hoop kleinere ontwikkelingen die van belang zijn. 

We geven de cursus op locatie in Utrecht met een afsluitende netwerkborrel om je ook de gelegenheid te geven om je ervaringen met mede BAG beheerders uit te wisselen. 

Tijd:    9.00-17.00
Waar: Utrecht
           €549,-  (exclusief BTW)

BAG beheer na invoering van de Omgevingswet & WKB

Het gaat definitief door per 1-1-2024! De omgevingsweg en de WKB (wet op de kwaliteitsborging bouwen). Deze invoering heeft zeker invloed op de processen en werkzaamheden van de BAG. Hoeveel invloed? Dat is nog niet helemaal duidelijk maar we weten al best wel wat. Ook kunnen we vertellen waar wat je als BAG beheerder kan doen om voorbereid te zijn en binnen je eigen gemeente de kritieke punten te onderzoeken.  

Tijd:    Verschilt per datum
Waar: Vught of online
           €340,-  (exclusief BTW)

Wet kwaliteitsboring:Gemeentes versus Kwaliteitsborgers

Het gaat definitief door per 1-1-2024, de omgevingsweg en de WKB (wet op de kwaliteitsborging bouwen). Deze invoering heeft zeker invloed op de processen en werkzaamheden binnen de gemeenten. In deze cursus komt er naar voren wat er gaat veranderen in de bouw en wat er gaat veranderen bij de gemeenten na de invoering van de wet kwaliteitsborging. 

Tijd: Verschilt per datum
        €295,-  (exclusief BTW)

WOZ in het kort

In deze korte cursus wordt kort uitleg gegeven over wat je moet weten als BAG of BGT beheerder over de WOZ om mee te denken en werken aan meer samenhang tussen die overkoepelende processen. Het geeft verdieping aan de WOZ kennis die de meeste BAG of BGT beheerders hebben en daardoor meer begrip voor de verschillende registraties. 

Tijd:    12:30 – 16:30 uur
Waar: Vught of online
           €340,-  (exclusief BTW)

BAG-WOZ in samenhang

BAG en WOZ medewerkers helpen de samenhang tussen de BAG en de WOZ in te zien en vanuit die positie duidelijke afspraken te maken als het gaat om ”gelijktijdig” verwerken van BAG en WOZ mutaties.

Tijdsindicatie: 1 dag 
                     
 € 499.-  (exclusief BTW)

E-Learning BGT Basis

De E-Learning biedt je de mogelijkheid om in een eigen tempo, via een online tool, de BGT kennis tot je te nemen.

De E-Learning BGT bestaat uit de lesmodules ‘Inleiding in de BGT’, ‘BGT en IMGeo Objecten’ en ‘Oefeningen’. De cursussen zijn modulair opgebouwd en worden per onderwerp afgesloten met een oefenvraag.

Na het volgen van de complete online cursus beschik je over voldoende kennis om te slagen voor de BGT-eindtoets.

Tijdsindicatie: 8 uur
                      € 399,-  (exclusief BTW)

Online BGT Toets

Om te kunnen toetsen of jij voldoende basiskennis van de BGT hebt, heeft DATA-Kracht een online toets ontwikkeld. Deze toets meet met behulp van verschillende soorten vragen hoeveel jij weet van de basiskennis van de BGT.

 

Tijdsindicatie: 1,5 tot 2 uur
                      € 155,- (exclusief BTW)

Vierdaagse BGT opleiding

Wordt een expert op het gebied van de BGT. Dompel jezelf vier dagen onder in de materie van de BGT samen met René Hartgerink. Hij is al jaren werkzaam in het vakgebied en kan jou alles leren over het onderwerp.

Tijd: 9:30 – 16:30 uur
       € 1996,-  (exclusief BTW)