Beste lezer,

De afgelopen vijf jaar heeft DATAKracht zich ontwikkeld van een bedrijf die zo nu en dan eens een cursus verzorgd naar een opleidingscentrum voor alle mogelijke BAG opleidingen en hebben we een start gemaakt met opleidingen in de BGT en WOZ. 2024 staat voor ons in het teken van het vernieuwen, verbreden en verder professionaliseren van onze cursussen. Om dit succesvol te maken willen we deze ontwikkelingen doen aan hand van de wensen en behoefte van onze klanten. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld en hopen we op veel reacties. De enquête duurt ongeveer 5 minuten. Als dank voor het invullen van de enquête ontvang je na het versturen een kortingscode waarmee je 10% korting op een cursus naar keuze krijgt! Wil jij ons helpen? Klik dan hier om naar de enquête te gaan.

Uiteraard geven we je in deze nieuwsbrief ook nog wat tips, trucs en een cursusoverzicht van aankomende cursussen.

Cursus BAG beheer na invoering van Omgevingswet
Op 27 maart geeft DATAKracht voor de laatste keer de cursus “BAG beheer na invoering van Omgevingswet” waarbij we ingaan op alle facetten die voor de BAG beheerders, en ook voor de WOZ en BGT, van belang zijn na de invoering van de omgevingswet en de wet op de Kwaliteitsborging voor het bouwen. Is er bij jullie nog onduidelijkheid over de nieuwe processen en hoe die zouden moeten lopen meldt je dan aan voor deze zeer informatieve ochtend.

BAG cursussen
Het is nog mogelijk om in te schrijven op al onze cursussen die dit voorjaar gepland zijn. In de tabel hieronder zijn onze cursussen opgenomen. Meer informatie en aanmelding is mogelijk via de linkjes van de cursus. Wij hopen je te zien op één van deze dagen.

BAG in het kort (inschrijven tot 29 februari mogelijk)

halve dag

4-3-2024

Verdiepingsworkshop BAG vergunningverlening nieuwbouw, verbouw, start en gereedmeldingen (inschrijven tot 1 maart)

halve dag

11-3-2024

Klassikale cursus BAG basis dag 1

halve dag

18-3-2024

Verdiepingsworkshop Jaarlijkse mutatiedetectie

halve dag

25-3-2024

Klassikale cursus BAG basis dag 2

halve dag

8-4-2024

Verdiepingsworkshop terugmeldingen en huisnummeraanvragen

halve dag

15-4-2024

WOZ in het kort

halve dag

13-5-2024

BAG – WOZ oppervlakte berekening

hele dag

27-5-2024

4 daagse- BGT opleiding dag

4 dagen

start 5-6-2024

Liever een cursus op locatie bij de gemeente? Ook dat is mogelijk. Stuur een mail met je wensen naar info@data-kracht.nl.

Mijn aansluiting
De laatste tijd staat de netbeheerders onder druk. Het netwerk staat onder hoogspanning. Nog even en er mogen mogelijk tussen 16.00 en 20.00 uur geen auto’s meer op openbare plaatsen opgeladen worden. Lees hier wat jou kan helpen.

Nevenadressen
Op de GGB kennisbank, in de groep BAG, is een lijst gepubliceerd met nevenadressen op woningen. Het is geen regel maar een nevenadres op een woning ligt niet voor de hand en is niet de bedoeling van de BAG regelgeving. Lees hier meer.

BAG dashboard
Het BAG dashboard is vernieuwd waarbij zeer belangrijke wijzigingen zijn doorgevoerd. Lees hier meer over de wijzigingen.

Vacature
DATAKracht geeft opleidingen en advies bij gemeentes in Nederland maar ook ondersteunen we gemeenten met de uitvoering en projecten in het BAG beheer. We zijn op zoek naar een nieuwe collega. Ben jij of ken en jij iemand die op reisafstand van Vught/’s-Hertogenbosch woont en zich zou willen inzetten op dit vakgebied of op de BGT of WOZ dan kan er t/m 15 maart gesolliciteerd worden door het sturen van een CV en motivatiebrief naar info@data-kracht.nl.

Met vriendelijke groet,

Mirjam & Sofie