Nieuwe opdracht voor DATA-Kracht bij gemeente Vught

Sinds deze week is DATA-Kracht aan de slag gegaan voor gemeente Vught. Een korte samenvatting van de vraag van gemeente Vught en wat DATA-Kracht levert om Vught te helpen:

๐—ฉ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด

Vught heeft, net als veel andere gemeenten in Nederland, de uitdading om de samenhang in de BAG, WOZ en BGT basisregistraties op orde te krijgen en te houden om zo een efficiรซntieslag te maken in het gegevensbeheer. Ook krijgt de gemeente Vught graag een overall beeld van het huidig procesverloop rondom de belangrijkste BAG, BGT en WOZ processen.

๐—ช๐—ถ๐—ท ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป

Kenmerkend voor onze werkwijze is de praktische aanpak. Deze kent de volgende stappen:

ยป ๐‘ถ๐’“๐’Š๐’†ฬˆ๐’๐’•๐’‚๐’•๐’Š๐’†๐’‡๐’‚๐’”๐’†: hier worden de huidige werkwijzen bekeken en informatie opgehaald t.a.v. knelpunten en verbetervoorstellen. Daarnaast wordt in deze fase het fundament gelegd voor de veranderingsbereidheid waarbij medewerkers mee worden genomen in de ontwikkelingen door naar hun zorgen en tips te luisteren en mee te nemen in verbeteringen.

ยป๐‘จ๐’๐’‚๐’๐’š๐’”๐’†๐’‡๐’‚๐’”๐’†: In deze fase wordt in 1 opleidingsdag de ideale werkwijzen getoetst. In deze fase wordt ook gezocht naar oplossingen komen inrichtingsvraagstukken aan de orde. Deze analysefase kent meerdere iteratieslagen, net zolang tot er een oplossing is gevonden die werkbaar is. Deze nieuwe werkwijze wordt vastgelegd in een procesbeschrijving (Engage).

ยป ๐‘ฐ๐’Ž๐’‘๐’๐’†๐’Ž๐’†๐’๐’•๐’‚๐’•๐’Š๐’†๐’‡๐’‚๐’”๐’†: In deze fase wordt de productieomgeving ingericht, worden werkbeschrijvingen gemaakt en wordt de nieuwe werkwijze overgedragen aan de medewerkers.

ยป ๐‘ด๐’†๐’•๐’‰๐’๐’…๐’Š๐’†๐’Œ: Opleidingen

ยป ๐‘ช๐’๐’๐’•๐’“๐’๐’๐’† ๐’†๐’ ๐’ƒ๐’Š๐’‹๐’”๐’•๐’†๐’๐’๐’†๐’: Na een afgesproken periode wordt gekeken of er nog gewerkt wordt volgens de gemaakte afspraken en kijken we waar we nog kunnen ondersteunen.

Heb jij binnen jouw gemeente nog een vraagstuk liggen rondom de BAG, BGT of WOZ? Aarzel dan niet om contact op te nemen via ons contactformulier.

Lees meer...

Eerste afsluiting van de cursus Samen naar de SOR

''๐ป๐’ถ๐’น ๐’ถ๐“ ๐“‹๐‘’๐‘’๐“ ๐‘”๐‘’๐“๐‘’๐“๐‘’๐“ƒ ๐“‚๐’ถ๐’ถ๐“‡ ๐’ฝ๐‘’๐“‰ ๐’พ๐“ˆ ๐“ƒ๐“Š ๐“๐‘’๐“‹๐‘’๐“ƒ๐’น๐’พ๐‘” ๐‘”๐‘’๐“Œ๐‘œ๐“‡๐’น๐‘’๐“ƒ.'' is รฉรฉn van de lovende woorden die wij hebben mogen ontvangen van een cursist van de cursus Samen naar de SOR.

Afgelopen donderdag (11-11-2021) was het voor veel cursisten alweer de vierde en laatste cursusdag van de cursus Samen naar de SOR. Hiermee hebben we alweer 1 ronde afgesloten en staat aanstaande donderdag nรณg een groep te wachten om de cursus af te sluiten. We hebben veel positieve feedback gekregen zoals o.a.:

''๐น๐’พ๐’ฟ๐“ƒ๐‘’ ๐“ˆ๐“‰๐“‡๐“Š๐’ธ๐“‰๐“Š๐“Š๐“‡. ๐Ÿฃ๐‘’ ๐’น๐’ถ๐‘” ๐“Œ๐’ถ๐“ˆ ๐“…๐’พ๐“‰๐“‰๐’พ๐‘” ๐“‚๐’ถ๐’ถ๐“‡ ๐“‹๐‘œ๐“๐’น๐‘œ๐‘’๐“ƒ๐’น๐‘’ ๐“…๐’ถ๐“Š๐“๐‘’๐“ˆ ๐‘œ๐“‚ ๐’ท๐’พ๐’ฟ ๐“‰๐‘’ ๐“€๐‘œ๐“‚๐‘’๐“ƒ. ๐ฟ๐‘’๐“Š๐“€ ๐’น๐’ถ๐“‰ ๐‘’๐“‡ ๐‘”๐‘’๐“Œ๐‘’๐“‡๐“€๐“‰ ๐“Œ๐‘’๐“‡๐’น ๐“‚๐‘’๐“‰ ๐‘’๐‘’๐“ƒ ๐ธ-๐“๐‘’๐’ถ๐“‡๐“ƒ๐’พ๐“ƒ๐‘”.''

Heb jij interesse om samen met concullega's, Marcel Rietdijk en Mirjam Donders in de materie van de SOR te duiken? Schrijf je dan via de onderstaande link in voor ronde 4 van cursus Samen naar de SOR.

Inschrijven cursus Samen naar de SOR

Lees meer...

Wie is DATA-Kracht en wat doen wij?

๐—ช๐—ถ๐—ฒ ๐—ถ๐˜€ ๐——๐—”๐—ง๐—”-๐—ž๐—ฟ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ฎ๐˜ ๐—ฑ๐—ผ๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ถ๐—ท?

DATA-Kracht is dรฉ expert op het gebied van de basisadministratie adressen en gebouwen (BAG). Wij kennen alle BAG processen en BAG wet- en regelgeving. Onze diensten omvatten onder andere BAG beheer, mutatiesignalering en -achterstanden, het inmeten van woningen & veldcontroles (BAG, WABO en WOZ) en BAG inspecties & interne audits.

๐˜ž๐˜ช๐˜ญ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฌ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ป๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ?

Bekijk hier dan eens de mogelijkheden die wij bieden.

Lees meer...

Samen naar de SOR

Hoe gaat de SOR er straks uit zien? Welke gegevens, objecten en kenmerken worden straks in de SOR bijgehouden, welke kwaliteitseisen worden gesteld en hoe ziet de informatievoorziening eruit? Om antwoord te kunnen geven op al deze vragen is de cursus โ€˜Samen naar de SORโ€™ zorgvuldig en weldoordacht opgezet.

De cursus is bedoelt voor beheerders van de BAG, WOZ of BGT die al ruime ervaring hebben en nadenken over de weg naar de SOR en hoe hun gemeente zich daarop kan voorbereiden.

Lees meer...

Cursus afbakening en m2 berekening

Wij leren je hoe je oppervlaktes bepaald voor BAG en WOZ incl. het afbakenen van verblijfsobjecten.

Lees meer...