Nieuwsbrief juli 2023

Met, voor de meesten, de zomervakantie voor de deur willen we je informeren over enkele ontwikkelingen binnen de BAG en DATAKracht.
Vanaf 1 juli kan je de ENSIA vragenlijst voor jezelf invullen. Vanaf nu wordt het niet meer per maand bekeken maar wordt er een gemiddelde genomen van alle maanden. Dubbele uitvragen van eenzelfde norm worden uitgesloten en verder zijn er nog kleine aanpassingen geweest. Let op, je hoeft de ENSIA nu nog niet in te leveren maar je kan nu alvast je zwakke punten verbeteren voor komend half jaar.
Mirjam Donders heeft sinds kort een opdracht als Businessanalist BAG bij de VNG. Ze gaat aan de slag om praktische invulling te geven over de impact die de WKB (wet kwaliteitsborging bouwen) heeft op het verweken van vergunningen in de BAG. Daarnaast gaat zij zich bezighouden met BAM activiteiten en het bevorderen van het in samenhang beheren van BAG, WOZ en BGT. Binnenkort zal zij op Gemeentelijk Geo-Beraad (GGB) (pleio.nl) een uitvraag doen om met haar mee te denken. De VNG communiceert over deze onderwerpen via deze site, dus sluit aan bij de BAG-groep.
De invoering van de omgevingswet en de WKB kan in meer of mindere mate invloed hebben op het werkproces. In oktober geven we twee praktische kennisdelingsdagen. Tijdens deze dagen gaan we met name kijken naar wat de gevolgen kunnen zijn voor jouw gemeente en wat de landelijke adviezen zijn voor de uitvoering van je dagelijkse beheerwerkzaamheden.
Degene die eerder al de workshop van BAG en de BAG (objectenregistraties) hebben gevolgd krijgen € 50,00 korting. Vergeet dat dan niet aan te geven in ons aanmeldformulier.
Voor WOZ en BAG medewerkers hebben we speciaal de cursus “BAG-WOZ in samenhang”. Tijdens deze dag leren we je hoe de samenhang geregeld is en hoe je mutaties in de BAG kan verwerken in de WOZ of andersom. Daarbij werken we met name vanuit praktijkvoorbeelden. Neem een kijkje op onze website voor meer informatie.
Onze BAG in het kort cursus hebben we ingekort naar een halve dag. Deze cursus is gemaakt voor BGT- en WOZ-beheerders en staf- en lijnfunctionarissen die meer willen weten over de BAG maar niet alles tot in het detail hoeven te weten. 
Het afgelopen jaar hebben we een BGT E-Learning ontwikkeld. Begin van de herfst willen we onze E-Learning voor iedereen beschikbaar stellen. Voor nu zijn we nog op zoek naar een testpanel, met of zonder BGT kennis, die de E-Learning alvast gratis willen maken. Hier vragen we dan wel voor dat je jouw feedback over de E-Learning naar ons stuurt. De doorlooptijd van de cursus in ongeveer 8 uur.  Doe je mee? Stuur dan een mail met jouw gegevens naar sofie.kloet@data-kracht.nl.
Inschrijven voor de E-Learning of BGT toets kan nu alvast via ons aanmeldformulier.
Tot slot
Wij hopen jullie hierbij nuttige informatie te hebben gegeven. We willen namens DATAKracht jou een heel fijne, veilig en mooie vakantie toewensen.
Met vriendelijke groeten,
Mirjam & Sofie