Sinds de tweede week van januari is DATA-Kracht aan de slag gegaan voor gemeente Vught. Een korte samenvatting van de vraag van gemeente Vught en wat DATA-Kracht levert om Vught te helpen:

๐—ฉ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด

Vught heeft, net als veel andere gemeenten in Nederland, de uitdaging om de samenhang in de BAG, WOZ en BGT basisregistraties op orde te krijgen en te houden om zo een efficiรซntieslag te maken in het gegevensbeheer. Ook krijgt de gemeente Vught graag een overall beeld van het huidig procesverloop rondom de belangrijkste BAG, BGT en WOZ processen.

๐—ช๐—ถ๐—ท ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป:

Kenmerkend voor onze werkwijze is de praktische aanpak. Deze kent de volgende stappen:

ยป ๐‘ถ๐’“๐’Š๐’†ฬˆ๐’๐’•๐’‚๐’•๐’Š๐’†๐’‡๐’‚๐’”๐’†: hier worden de huidige werkwijzen bekeken en informatie opgehaald t.a.v. knelpunten en verbetervoorstellen. Daarnaast wordt in deze fase het fundament gelegd voor de veranderingsbereidheid waarbij medewerkers mee worden genomen in de ontwikkelingen door naar hun zorgen en tips te luisteren en mee te nemen in verbeteringen.

ยป๐‘จ๐’๐’‚๐’๐’š๐’”๐’†๐’‡๐’‚๐’”๐’†: In deze fase worden in 1 opleidingsdag de ideale werkwijzen getoetst. In deze fase wordt ook gezocht naar oplossingen en komen inrichtingsvraagstukken aan de orde. Deze analysefase kent meerdere iteratieslagen, net zolang tot er een oplossing is gevonden die werkbaar is. Deze nieuwe werkwijze wordt vastgelegd in een procesbeschrijving (Engage).

ยป ๐‘ฐ๐’Ž๐’‘๐’๐’†๐’Ž๐’†๐’๐’•๐’‚๐’•๐’Š๐’†๐’‡๐’‚๐’”๐’†: In deze fase wordt de productieomgeving ingericht, worden werkbeschrijvingen gemaakt en wordt de nieuwe werkwijze overgedragen aan de medewerkers.

ยป ๐‘ด๐’†๐’•๐’‰๐’๐’…๐’Š๐’†๐’Œ: Opleidingen

ยป ๐‘ช๐’๐’๐’•๐’“๐’๐’๐’† ๐’†๐’ ๐’ƒ๐’Š๐’‹๐’”๐’•๐’†๐’๐’๐’†๐’: Na een afgesproken periode wordt gekeken of er nog gewerkt wordt volgens de gemaakte afspraken en kijken we waar we nog kunnen ondersteunen.

Heb jij binnen jouw gemeente nog een vraagstuk liggen rondom de BAG, BGT of WOZ? Aarzel dan niet om contact op te nemen via ons contactformulier.