SOR in het kort

SOR in het kort is een algemene inzichtsdag waarbij je kennis maakt met de nieuwe manier van informatie inwinnen en verwerken. Dit ga je doen door middel van het informeren over de veranderingen, maar ook met praktijkvoorbeelden.

Samen met de trainers loop je door het informatiemodel heen zodat je de structuur gaat herkennen. Samen met andere cursissten ga je kijken naar mogelijkheden, brainstormen en ideeën toetsen


Doel

De SOR in het kort heeft als hoofddoel om jou de huidige methodes, denkwijzen en processen los te laten. De SOR is een nieuw registratiesysteem waarbij ook een andere manier van werken is vereist. De ICT infrastructuur gaat veranderen en de inwinning van gegevens zal anders plaatsvinden. Het doel van de SOR is om naar een eenmalige registratie te gaan om van daaruit slimme gegevens te verzenden. Op deze manier wordt de registratie op orde gehouden.

Methodiek

De cursus wordt op afstand (online) verzorgd. Het is bekend dat online trainingen veel energie vragen. Daarom is de cursus opgedeeld in een theoretisch deel en een interactief oefendeel.


Programma

In de ochtend staat het theoretische deel gepland zoals o.a. de ontwikkelingen rondom geo-informatie, de hoofdlijnen van samengangende objectenregistratie en het conceptuele model van de SOR.

In de middag ga je aan de slag met met een werkgroep aan de casus. Aan het einde van de dag wordt deze doorgenomen zodat je daarna zelf aan de slag kan in het werkveld.

Cursusmateriaal

Je ontvangt een cursusboek met de theorie en opdrachten als naslagwerk. Zo kun je altijd nog eens terug kijken.


Cursusdata

Zodra een nieuwe datum bekend is wordt deze gecommuniceerd. Je kan wel alvast je interesse doorgeven, zodra er een datum gepland wordt dan nemen we contact op.

Kosten

€399,- p.p.

Wil je graag deze cursus voor je eigen gemeente boeken? Voor meer informatie kan je contact opnemen met Mirjam Donders.