Makkelijk voor burgers, besparend voor gemeenten’

Via de website ‘mijngemeente.info’ vinden burgers en ondernemers binnen vier klikken wat ze zoeken. Dat kan een makkelijke methode van bezwaar maken zijn, maar ook een eenvoudige manier om een verhuizing door te geven. Met ‘mijngemeente.info’ wordt je als gemeente ‘echt’ servicegericht richting burgers en ondernemers.

De website ‘mijngemeente.info’ is een maatwerkoplossing om gemeentelijke processen te vereenvoudigen, gebruiksvriendelijker en volledig digitaal te maken. Het resultaat is een enorme kostenbesparing voor gemeenten en biedt burgers en ondernemers een geheel nieuwe gebruiksvriendelijke beleving op de gemeentelijke website.

Bij de uitrol van ‘mijngemeente.info’ starten we met het de afdeling belastingen, omdat daar snel een grote kostenbesparingen te behalen is.

Waarom deze website-applicatie?

Al jaren zorgen ‘no cure, no pay’-bureaus (NCNP-bureaus) voor een stroom aan bezwaarschriften van burgers en bedrijven op gemeentelijke belastingen. Deze bezwaarschriften kosten de gemeente, en daarmee de samenleving, veel geld. “Dat moet ook anders kunnen”, dacht Jelmer de Jong, WOZ-taxateur van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Samen met Mirjam Donders van DATA-Kracht ontwikkelde hij een totaaloplossing om de veelal bewerkelijke gemeentelijke processen te vereenvoudigen, gebruiksvriendelijker en volledig digitaal te maken.

Mijngemeente.info is…

  • ...servicegericht
  • ...digitalisering en vereenvoudiging van gemeentelijke processen
  • ...gebruiksvriendelijk
  • …in vier stappen een digitaal bezwaarschrift indienen
  • …enorme kostenbesparing voor gemeenten