Cursus BAG voor beleidsmakers

Deze BAG cursus is speciaal ontwikkeld voor de BAG beleidsmakers en budgetbeheerders zoals teamleiders, coördinatoren, afdelingshoofden en BAG beheerders. Natuurlijk zijn ook de BAG muteerders die dagelijks met de BAG te maken hebben van harte welkom.

Wat u moet weten van de Bag

Deze cursus zorgt ervoor dat u als beleidsmaker of budgethouder inzicht krijgt in de importantie en toekomst van de BAG binnen de gegevenshuishouding van de overheid. Door samen te brainstormen en het inzetten van interactieve werkvormen wordt de positie van de BAG binnen het stelsel helder.

De BAG neemt een uitzonderlijke plaats in binnen het stelsel van Basisregistraties en levert informatie welke door alle andere basisregistraties en afnemers direct dan wel indirect wordt gebruikt. De BAG levert informatie waar inmiddels miljoenen mensen op blind varen. Wie zijn deze afnemers, wat verwachten ze en wat mogen ze verwachten? We zoomen in op een paar van deze afnemers en hun belang.

De BAG staat niet stil. In 2018 treedt de wet BAG 2.0. in werking. Maar dat is pas het begin. Er ontstaan steeds meer koppelingen tussen registraties en het begrip van enkelvoudige opslag en meervoudige gebruik wint steeds meer terrein. Daarnaast gaan innovaties zoals 3D en Linked DATA de gegevenshuishouding een enorme boost geven. Waar gaat het naar toe?

Innoveren is leuk maar dan moet de basis wel goed zijn. Om dat te realiseren heeft het ministerie het BAG kwaliteitsmanagement opgezet. Hoe is dat georganiseerd? En wat houdt dat in? En wat heeft de BAG met informatieveiligheid te maken? Allemaal vragen waar u tijdens deze cursus een antwoord op gaat krijgen.

Opzet van de cursus:

  • De BAG binnen het stelstel
  • Afnemers van de BAG
  • De BAG in 2030
  • De BAG en zijn kwaliteit

Duur van de cursus: 1 dag

Inclusief                       : - Cursusmateriaal als naslagwerk.

                                     - Lunch

Duur    : 9.30 uur - 16.00 uur

Kosten                         : € 399,00

Docent                         : Mirjam Donders, directeur DATA-Kracht en BAG expert

Data :

  • Donderdag 29 maart, 's-Hertogenbosch, afgerond
  • Dinsdag 22 mei, Utrecht (verzet naar Leusden)
  • Dinsdag 21 juni, De Goorn (Koggenland)
  • Donderdag 13 september, Zwolle
  • Dinsdag 20 november, Reimerswaal

Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor de opleidingsdag via deze link.

Indien u die datum niet kan of de locatie te ver weg is dan kan u dat ook aangeven op het formulier. Wij gaan dan kijken wat we voor u kunnen betekenen.